Menu
Facebook Twitter Instagram YouTube Google+ E-mærket

 

Bjørn Borg


< 1 2 >< 1 2 >

 
Björn Borg
Bjørn Borg  undertøj er i dag et af de største aktører inden for undertøjsmode i Skandinavien, og er pt. den største i  Danmark. Hos Bjørn Borg er der lagt stor vægt på pasform, kvalitet og design, i alle deres produkter. Med et par Bjørn Borg underbukser eller Bjørn Borg sokker , er du sikret et top kvalitetsprodukt om det er sokker eller underbukser. På Fashionhero.dk får du altid det største udvalg i  farver, print og mønstre, og der vil altid være en som passer til dig. Bjørn Borg kommer hele tiden med nye kollektioner, og der vil altid være en model som passer til årstiden, eller til den nye mode. Gind ind på Fashionhero.dk og se vores store udvalg i sokker og underbukser fra Bjørn Borg.
 
Historien om Bjørn Borg
Bjørn Borg eller Bjørn Rune Borg som er han fulde navn blev født i Stockholm i Sverige den 6. June 1956, og viksede op i nærheden af Södertälje. Bjørn Borgs tenniskarriere startede da han far gav han forgyldt tennisketcher som han havde vundet ved en bordtennis turnering. Bjørn Borg spillede med en karakteristisk stil, da han var udholden og meget hurtig, og Bjørn Borg var altid godt hjulpet af sit gode udseende. Bjørn Borg havde både en god baghånd, og forhånd, og Bjørn Borg tog tohåndsbagslaget til sig som han lærte af Jimmy Connors.
Da Bjørn Borg blev 13 slog han nogen af de bedste U-18 spillere i Sverige og Davis Cup kaptajn Lennart Bergelin sagde at man ikke skulle forsøge at ændre på Bjørns Borgs stil, og hurtige bevægelser da det virkede effektivt.
Bjørn Borg begyndte sin professionel karriere da han var 14 år. I 1972 repræsenterede Bjørn Borg sit land til Davis Cup i en alder af bare 15 år, den yngste spiller nogensinde, og Bjørn Borg vandt sin debut kamp. Senere samme år vandt Bjørn Borg junior Wimbledon for singler efter at have været bagud med 5-2 til Buster Mottram fra Storbritannien.
I 1973 nåede Bjørn Borg til semifinalen i Wimbledon for seniorer, lige inden hans 18 års fødselsdag. I 1974 lykkedes det Bjørn Borg at vinde Italien Open som den yngste nogensinde. Bare to uger efter vinder Bjørn Borg French Open og vandt over Manuel Orentes i finalen, og bliver igen den yngste vinder nogensinde.
I 1975 vandt Bjørn Borg over legenden Rod Laver i semifinalen til World Championship, men tabte desværre til Arthur Ashe i finalen.
Bjørn Borg forsvarede sin French Open titel i 1975 hvor han slog GuillermoVilas i finalen
Borg beholdt sin French Open titel i 1975, slog Guillermo Vilas i finalen i lige sæt. Borg derefter nåede Wimbledon kvartfinalen, hvor han tabte til den senere vinder Ashe. Borg havde ikke mindst endnu match ved Wimbledon indtil 1981.
I 1975 vandt Bjørn Borg to singler til Davis Cup finalen da Sverig slog Tjekkoslovakiet 3-2 og med disse resultater har Bjørn Borg vundet 19 på hinanden følgende Davids Cup singler. Da Bjørn Borg sluttede sin karriere havde han vundet 33 Davids Cup turneringer, og den rekord har Bjørn Borg stadig.
 
Bjørn Borg Wimbledon
I begyndelsen af 1976 vandt Bjørn Borg World Championship med en fire set sejer over Guillermo Vilas i finalen.
Senere til French Open tabte Bjørn Borg til den italienske Andriano Pabatta som er den spiller der besejrede Bjørn Borg ved denne turnering. Andriano Pabatta slog Bjørn Borg to gange i 1973 og i 1976.  
Bjørn Borg vandt Wimbledon i 1976 og besejrede Ilie N?stase i finalen uden at tabe et eneste sæt.
Bjørn Borg kom også til finalen i US Open i 1976, Bjørn Borg desværre fire sæt Jimmy Connors verden nr. 1
 
Til Wimbledon i 1977 gentog Bjørn Borg sin triumf da han slog sin gode ven Vitas Gerulaitis. I gennem året 1977 tabte Bjørn Borg ikke til en eneste yngre spiller end ham selv.
1978 til 1980 var årene hvor Bjørn Borg toppede da han vandt Wimbledon tre år i træk.   
I 1978 vandt Bjørn Borg French Open med en sejer i finalen over Vilas. Under hele turneringen havde Bjørn Borg ikke tabt et eneste sæt. Dette er kun sket træ gange i 1973 af N?stase og i 2008 og 2010 af Refael Nadal.
I 1979 tabte Bjørn Borg finalen i fire sæt til McEnroe ved WCT, men på dette tidspunkt lå Bjørn Borg i toppen af ranglisten, med en masse flotte toppræstationer.
Ved sæson afslutningen i 1980 tog Bjørn Borg revanche da han igen mødte McEnroe, og slog ham. I finalen skulle Bjørn Borg møde Gerulaitis og slog også ham, og kunne nu skrive den femte French Open titel på CVét. Igen havde Bjørn Borg ikke tabt et eneste sæt.   
Den 24. juli 1980 Giftede Bjørn Borg sig med den Rumænske tennispiller Mariana Simionescu.
Finalen i 1980 til Stokholm Open besejrede Bjørn Borg McEnroe og står for anden gang i årets udgave af Masters. Anden kamp var i 1981 hvor der var mødt 19.103 tilskuere op, for at se Bjørn Borg slå Ivan Lendl ud i tie break, og kunne på den måde tage sin anden Masters titel.
Ved Grand Slam i 1981 som også blev Bjørn Borgs sidste, besejrede han Lendl i French Open. Og med denne havde Bjørn Borg seks French Open Grand Slam titler, en rekord som Refael Nadal har slået.
I 1981 tabte Bjørn Borg McEnroe til US Open, og efter han havde tage gik han direkte ud af banan før end præmieoverrækkelsen og pressemødet. En situation Bjørn Borg senere måtte ud at undskylde for.
US open ville være den sidst Grand Slam for Bjørn Borg. I 1082 kom der en ny regel om at alle tennisspillere skulle spille mindst 10 officielle turneringer om året. Men Bjørn Borg havde bestemt sig for at trappe ned for tennissen trods han stadig var i glimrende form.    
Efter Bjørn Borg havde valgt at stoppe karrieren, startede han tøjfirmaet Björn Borg